Tuesday, 20 November 2007

Ko ni annoying kaannnn???

Aaaa.. ari ni walaupun tengah gigih menyiapkan assigment aku yg nak kena antar esok ni, aku nak apdet gak satu kisah yang aku rasa dah lama aku tak experience... Grrrrrr....


Alkisahnya begini... Ari ni my class start at 12 noon... 12-1 pm break 2 hours then 3-4pm (Motiff kasi breakkk 2 jam??? kalau wat klas direk aku dah leh masak rendang dah wat makan malam.. huhuhuh..) So during the break hours i pegi la lepak ngan my fren, Zainab (bukan nama sebenar) ni kat computer lab skol die.. Skol die ngn mine quite close la... klu die ada klas mmg jmp masa lunch time... tu pun kalau sama time..

Pastu sambil aku lepak2 makan roti yg laki dia bekalkan kat dia (opsss... wakakakak... die offer aku makan laaa.. bukan aku perabih), kami gossip gossip, sembang topik harga pasaran barang dapur yg murah :P dsbnyer, tetiba 'KB' dia datang... (aku yg declare KB dia.. dia tak pun.. nak pitam lagi ada..wakakakak)...

Sampai-sampai kat kitaorang sambil sengih2 kerang terbakar, lantas KB die trus berkata, "Ko bagi dia guna komputer sini ke??" Sedapkan salam die?? Aku tak guna pun, bukan aku leh log in pun kat skol dia... Kalau nak guna pun bersepah komputer kat skol aku, kat bilik laptop lagi ada... perlu ker numpang komputer lab orang?? Tapi andai kata kalau orang luar nak guna pun, kena ke tanya dengan gaya musykil2-perli? Ada dekat 10 lagi komputer unoccupied, bleh pilih nak yang mana.. Tapi, aku tak kisah lagi, sebab sebelum ni member aku dah penah citer pun course mate die pelik-pelik dan aku pun pernah saksikan kepelikan-kepelikan itewww...

Pastu borak-borak, aku tak borak sangat ngn KB tu, Zainab la duk layan.. Pastu die kuarkan statement, "Kat sini memang macam ni ker? Bising la!" Tempat tu pun nama computer lab, sebelah die tu discussion foyer... What do you expect?? Orang diskas pakai ym kaaaa?? Pastu terus si Zainab ni balas, "Ko kalau nak senyap ko pegi la duduk library.." Boleyyy!! Hahahaha... (aku nak gelak time tu, tapi tak sampai ati)..

Lepas sedikit kelaseran dari kak Zainab itew, kitaorang sembang2 lagi.. pasal nak seludup ikan bilis dari mesia la, tiket flight apa segala tiba-tiba ngan confidentnyer KB itu menyampuk, "Eh, nak balik mesia ker?" aku angguk.. "Ko budak master kan? course setahun kan? Laaaa... buat aper nyer yang nak balik mesia.. tahun depan bleh balik. Orang cuti pegi la berjalan mana-mana ker... ni balik mesia!" ngan gaya sarcastic cam aku dak hingusan je.. Muka aku dah bertukar, aku jawab "saja suka-suka balik"... tapi cam besa la kan.. aku ni kalau orang carik pasal aku cakap sket je, tapi expression muka aku 4 batu dah bleh tau.. Lagipun aku pikir die JAUH LAGI TUA daripada aku, malas la nak wat kurang ajar...

Aku sambung "time tu winter, nak jalan apa sangat".. Kalau nak gi jalan pun, mesti la area within UK or kayo sket gi Paris ke, lagi kayo gi Switzerland ke Spain ker. Tapi siang lebih kurang je plus minus, baper jam la sangat nak cerah pun.. dah la kena angkut baju sejuk cam nak giler, satu keje lak.. dan tambahan lak aku memang tak baper suke sejuk-sejuk ni (lain la kalau ada 'pemanas'.. wkakakkaka) Kalau aku nak travel baik aku gi time spring or summer. Ambik gambar pun chantikkk!!..

Tapi main pointnyer, yang ko kay-po apasal, DUIT TIKET AKU, KO KE YANG BAYAR??

Pastu ku sangkakan keannoyingan nyer itew telah berakhir.. tapi tidak... kali ni topik perbualan aku ngan Zainab pasal blog... Dia cakap laki dia suka baca blog aku, best katanya (walaupun aku tak tau best kat mana).... wkakakakka... star kan dapat compliment pembaca setia... aku terharu (*sambil kesat air mata). Zainab tanya, dah lama ke aku blog.. Aku cakap, "tak arr.. start masa baru datang sini la.." tetiba KB yang confident tu menyampuk lagi "ala... bukan ape tu, mesti dah boring takde keje" dengan gaya confident diva lalu bangun nak pi beli coffee.. Aku tak paham ape masalah die.. Mau buat blog jugak kah?? sila la, aku bukan cam KJ cakap bloggers beruk!!...

Dalam mood aku yang dah berubah rasa nak geget2 itew, aku sekadar melayan sembang-sembang kosong ngan Zainab.. Sebbaik Zainab ni sekepala ngan aku (bukan senang nak carik orang sekepala kat sini).. pastu Zainab citer la pasal laki dia suka main komputer game... Ari-ari main game (stended la orang laki kan).. die kata nanti balik mesia laki dia nak bawak mai PS2, tapi pastu nanti kena la carik TV plak... Tetiba KB prihatin itew bertanya, "ko tak de TV ke? Korang duduk Uni Hall kan? takde TV ek..?" Zainab menjawab, "aah takde (ekceli ader, tapi bilik TV yang ramai2 tu la)... tapi aku tak kisah sangat sbb memang bukan suka tengok TV pun"..

"Eeeehh.. korang bleh ke duduk takde TV.. tak buhsan ker.. ya Allah... bla2..." pastu aku menjawab, "selama ni ok je, online kan banyak"... KB tu jawab, "online tu lain"... Lain sangats kan..... Kalau dah TV tu ada tvonline, tak ke sama macam ko tengok TV... takkan tengok mak yong lak!.. Maklum la, dia duk rumah.. ada TV.. Kalau takde TV taleh idup.... tapi aku nak cakap,

KALAU KO TAKLEH IDUP TANPA KICAP KIPAS UDANG, TAK SEMESTINYA AKU PUN TAKLEH IDUP TANPA KICAP KIPAS UDANGGGG!!

What u think is not necessary comply with what i think, OCCAY!! Aku tak kisah pun kalau orang nak kay-po ke ape, but there is a way of discoursing your thought... and that is called a 'COMMUNICATION SKILL'!!

Oklah kengkawan, aku nak tido dulu.. sok klas kul 9 pagi lak.. Huuuwaaaaa....

Daaaaa....


10 comments:

ojah said...

hahahahah senah... nak tergelak aki baca blog ko nie.. kalau aku kan, siang2 lagi aku dah laserkan dier..

sabar ye senah.. dugaan hehehe

i_sofia said...

punya la aku menghayati citer ko ni senah.. sampai terbayang2 muka ko yang tensik yang "4 batu tu boleh tau".. hehehe.. aku paham.. aku paham.. sabar yer senah..

ejah said...

senah.."KBB" (stands for kawan baik baru) ko itew tadek motif utk dilayankan..huahuahuaha..

len kali kalo die dtg kasik "salam maut" ko wat shhhh! sambil letak jari telunjuk kat mulut..akakakaka..aksi diva sgtssssss..

L-e-E-n said...

ojah : Hahaha... bukan taknak laser, tak sampai ati nak laser warga2 berusia nih... agagaga. Kata orang biarlah kematangan berkadar terus ngan usia... ni aku rasa STATIK jah!!

aton : akakakak... ngeri kan, ngeri kan kalau muke aku leh nampak dari 4 batu.. ahahaha...

ejah : tu la, aku memang takde motif nak layan die.. tapi setengah orang suke carik motif untuk dilayan... huhuhu... KBB sangats kannnn!!

kish said...

Diva dah mula beraura di UK. =)

ellyana78 said...

senah..cian kat u yer...lain kali u laser jer balik kat KB tuh.... *boley ker?? nyampah jer i kat minah tuh.... u biasala...biler org camtuh..selalu answer skit2...tapi muka...hhehehe 4 batu bleh perasan...i can imagine ruper u camner noks...hehehe...

aper2 pun sabar jer la yer....klu dah xleh sabar... belasah minah tuh ..guner la ayat2 imahlenggok tuh...hehehe

mental muz said...

huhuhu macam kenal je tajuk entry ni kan :p

L-e-E-n said...

Kish : hahaha...mengaum die nokssss!!

Neni : Memang penuh kesabaran pun nih..kalau ikutkan nak lompat geget2 je....huhuh

mental muz : kenal kat mana Enchek Muzziiieeee ku??

ejah said...

mengaum ke mengiau? maklumlah sejup kan hahaha meow meow jerklah..btw heater kat room ko pekaba? :P kalo dah okeh bleh laaa ko wat ke tahap maxima (yg bleh berpeluh2 tuh kan) so blehlaa mengaum sorang2 dlm bilik..akkakaka

L-e-E-n said...

akakakak.. mengaum sambil pakai 'baju rimau' peberet ko kat jusco tu boleyyy??? akakakaka....
heater aku dah tua la senah, max dah ni ha.. tp camtu laaa.. kena peluk baru rasa panas.. nazak betul.. ;(