Thursday, 31 December 2009

Good bye 2009.. Welcome 2010

Owhh.. sepatutnya malam ini perlu tekun mengulangkaji subjek untuk minggu hadapan, tetapi hati ingin membuat entry penutup bagi 2009, maka 5 min rehat dah jadi berjam-jam rehat.. huhuhuh.. Baru lepas belek-belek kembali entry yang dolu-dolu, rupanya saya takde pun catat kat mana-mana azam tahun 2009.. (ada ker azamnyer??) Hohoho.. tah la.. mungkin sebab terlalu teruja memulakan 2009 dengan 'I'M PREGNANT', lantas azam nyer nak beranak dengan selamat la kot... hahahahah... Apepun 2009 merupakan tahun terindah sebab telah bergelar seorang ibu.. Bestnyer tak tergambar dengan kata-kata, walaupun penat melayan kerenah si kecil, tapi bila tengok je muka 'manja-manja ambik ati' Mikael tu, sejukkkkk ati.... Pandaiiii Mikael wat tektik tak nak kena marah kannnn :P Alhamdulillah tahun ni jugak rezeki kami sekeluarga semakin murah, ibarat maksud nama Mikael (pembawa rezeki). Mama pun dipermudahkan mendapat peluang jadi lecturer, ayah terus berusaha gigih memberikan yang terbaik untuk keluarga, semua yang Mikael nak (mama mintak bagi pihak *lalala*) mesti ayah tunaikan.. ayah kata hanya yang terbaik untuk Mikael.. Tapi kalau ada adik Mikael, ayah kata 'guna yang second hand pun okehhhhh!!' Gagagaga... Penutup 2009, akhirnya selepas sekian lama, kami ketemu juga dengan rumah yang menepati selera, lokasi dan harga.. Alhamdulillah.. Semoga segalanya berjalan lancar sehingga 2011..

Kini ingin dicatat azam 2010 supaya diri menjadi lebih berdisiplin dan berdaya saing.. wahhhhh.. macam baru keluar dari BTN... tapi apa yang ingin dicapai lebih bersifat peribadi...

- Menjadi ibu, isteri dan anak yang lebih mithali.. Boleyyy kerr?? Hahaha.. Perlu diusahakan kerana 2009 banyak menduga diri ini hingga seringkali kesabaran bergoyang-goyang..

- Ingin melihat diri sebgai seorang pendidik anak bangsa yang tulus dan telus di hujung 2010.

- Ingin melakukan sesuatu dengan kek coklat lembap saya yang glemer tu.. Glemer ke kauuuu?? Huhuhuh.. Harap sekurang-kurangnya berjaya membahagikan waktu untuk memulakan perancangan/pelaksanaan bisnes secara online..

Insya Allah..... Amin

No comments: