Thursday, 25 June 2009

Hajat yg tecapai

Yer saya ada beberapa tag yg perlu dibuat, tapi nanti la dulu yer kawan-kawan.. sebab buat tag perlu berada dalam keadaan tenang sambil kunyah coco crunch.. Saya 'on leave' 2 minggu dan baru saja pulang ahad lepas... Huehuehue.. Surirumah pun kena ada cuti tahunan okkkk... keje 24x7 katanya... Lain la surirumah yang ada 4 maid, sorang driver, 2 tukang kebun dan hari-hari pegi spa, facial dan menari poco2.. Itu dah bukan surirumah, itu 'Datin WanAbe' katanya... akakakaka.. Nway, saya wat check up di SALAM Senawang, sebab perancangannya nak beranak di sana.. Ditakdirkan gynea saya itu adalah jiran sederet semasa di Kelantan dulu.. Yer saya pernah duduk kelantan sebab mama keje USM KK dulu dan saya makan ikan bakar cicah budu sebelum menjejakkan kaki di kelantan lagi.. Budu memang hebakkk!! hahahahahaha... Ok2, kembali ke topik check up tadi, saya dan suami saje gatal macam biasa nak buat details check up ke atas baby kami... Lepas doc scan dan scan dan scan sampai la part utk tengok muka baby.. malangnya baby menutup sebelah mukanya, tetapi sesuatu yang comel berlaku bila doc nak tgk muka sebelah lagi... Baby tengah isap jari time tu.. Huahuahuahua... Yer, rasa macam nak gomol2 perut sendiri sebab geram.. akakakakaka.... Kesimpulannya tunggu beranak jela nnt bleh tgk muka dari sudut pandangan pelan.. hikhikhik...

Owhhhh.. tapi tajuk entry ini bukanlah hajat tuk lihat baby isap jari.. tadi hanyalah selingan untuk memanjangkan entry agar tidak bosan... Semalam saya mendapat panggilan dari satu-satunya IPTS yang saya pohon untuk post lecturer dan hasilnya adalah yesssss... Saya mendapat lesen untuk baling marker pada student.. kakakakak.... Tidak sia-sia saya di interview 3 kali walaupun kebanyakan soalannya sama je, so jawapan pasti menjadi lebih hebak bila ditambah2... akakakakaka... Lebih menyeronokkan saya ada 6 bulan lagi sebelum bekerjaya semula.. Sempat la hunimun lama sket dengan babyyyyy.. hajat di hati ni utk religiously breastfeed my baby selama mungkin macam Pn Ojahhhhhhh.. Tengahari je balik menyusu katanya... Mesti Yaya kuat macam Yaya dalam drama Pepaya.. kakakakak... Tahun depan dah tak berpeluang la wat aksi surirumah menonton Upik Abu & Laura lepas makan nasi ayam.. hohohoh... Saya pasti akan sangat-sangat merindui detik-detik sebagai surirumah...

6 bulan ni kena la layan suami sepenuh jiwa dan raga... seperti memasak orange chicken kegemarannya 14 kali sebulan.. hikhikhik...

Untuk menceriakan entry ini lagi, silalah tonton aksi-aksi manja kucing saya, Baby namanya walaupun dah 13 tahun (bleh register tingkatan 1).. huhuhuhu

Mengenalpasti papparazi...



Muka tak puas ati tak dapat upahhh... Huhuhu



Burrrr..... nak lagi dan lagi dan lagiiii....

8 comments:

i_sofia said...

congratulations.. and celebration..
wei senah..oo umah nieyza boleh p yer.. hhuuh..majuk arr.. xmai pun umah aku.. huhu

Fauziah Abdul Rahni said...

aaaa senah, tahniah2 nak jugak dpt gud news mcm ko.. cumelsss la kucin ko, bwk mainla ngan kucin ana n imah, *comel namenye*

kish said...

tak sabar juger nak tgk junior leen and muz. eh eh...kish penah jumpa tak baby? aaaa sama cam ciktam...nak tunjuk kat ciktam mesti dia teruja..

Nana said...

congrats leen...jgn le nak baling2 marker...mcm Ramli MS looor.

L-e-E-n said...

aton : hakhakhak... nan sempat la nak buat sesi singgah menyinggah.. aku n d way balik kulim tu.. G rumah nieyza tu sebab nak ambik tv baru yang dah sebulan betapa kat situ... huhuhuh...

Ojah : Star kan cadangan... jauh betul nak suh kucing aku carik kawan... Baby ni tak messsreee kucing konsepnyer.. Maklum la hidup 13 tahun kawan ngn orang jerr.. huhuhuh...

Kish : Uihhhh.. kalau dah mai umah dulu tu mesti jumpaa.. takdak kucing lain dah selain baby n yoko ono.. Hikhikhik.. Cik tam klu jantan bleh ngorat baby.. akakakakak...

Mard : Hikhikhik... baling marker lambang kekuasaan.. wakakakakak... mesti student tak brani buli aku.. huhuhu

Kehelan said...

Leen... ko turun kenduri jang tak? bleh aku bg salam kat baby ko sekali...


bestnya!

L-e-E-n said...

K : Aku rasa tak kot.. aku dah tak larat dah nak duk dlm keta jejauh gitu.. aku balik pun nnt nak bersalin je.. huhuhuh..

dyana "his other half" said...

leen, dah scan ka baby apa?