Tuesday, 29 April 2008

Ben & Jerry's Free Cone Day!!


Haaaaaa... star kan title blog aku ada free cone day... ari ni dapat makan eskrim kegemaranku freeeeeeeeee... Maklum la sambut besday ke 30.. *Opsss.. bukan aku, sama ada Ben or Jerry occay.... Akakakaka.... Free cone ni kat Printwork Odeon cinema nyer B&J.. so van Ben & Jerry's takde ye CIK EJAH.. motif nak bawak van masuk cinema?? Drive in cinemakah?? akakkaak..... Gigih sangat tengahari tu tak makan lunch lagi trus gi city demi eskrim bermaskotkan lembu nih...

Masa mula2 aku sampai tu takut juger kot2 la orang beratur berkilo2meter kan... Tapi kalau panjang pun aku berkonsepkan REDAHHH JERR... ahahahah.. but then tengok2 okla.. takde la panjang sangat... kira orait la kalau nak gi beratur sampai 10 kali pun.. hahahah...





Sabar sangat masa mula2 beratur tu kan nak tunggu turn pilih eskrim.. padahal masa beratur tu siap susun tu no 1, 2, 3 nak makan yang mana... wakakakaka... Memula aku memang nak try Chunky Monkey... yang ni lama dah target sebab takdak kat sains... wakakakak...



Perisa ni i likeeeee... very the banana plus ada walnut... wakakakak... monkey sangats...



Star tak gambar aku dan teman2... wakakakak (teman giteewwwww)... Muka sedap ka muka tegejut...hahahaha... yang aku kenal time tu Maz (awek yang pis tue) tu je... pastu kenal la orang lain kan... Lily... hahahah... ada sorang lagi (jurukamera), Hanum.. hahaha.. padahal dia tu aku selalu nampak ambik peksa selalu satu dewan ngan aku.. tapi taknah bercakap kan... sambil makan eskrim ari ni baru aku kenai dia... akakakak.... Kalau acara makan free memang selalu mengeratkan silaturrahim sangatsss.. wakakakak..

Cuba teka brapa kali aku beratur? Aaaaa... jawab terus je la kan... 3 kaliiiii uolsss... suker ok.. kalau aku tak malu ngan tak kenyang lagi leh beratur sampai kali ke-8 kan... wakakakakak... tapi itu kena ada Ejah.. baru aku leh nyorok belakang dia.... ahahahaha... tapi sebenarnya suke ati ko la kan nak beratur brapa kali pun... ada tu yang baru dapat eskrim pastu terus beratur balik sambil makan eskrim ... kalau yang camtu tah2 50 pusingan pun dia leh pi kan... hahahahahah....



Eskrim no 2 nih.. aku try One Cheesecake Brownie... sedap juger... tapi dia duduk takhta kedua la tuk ari ni.. Hahahaha... lepas tu, lepas berehat seketika... aku beratur lagi dengan gigihnyer... nak try ambik cone lak kan... nama pun 'free cone day' kan... bukan 'free cup day' kan... akakakakakaka... pastu pilihnyer pilih... aku pun ambik la perasa yang aku dah ingat2 lupa.. hahaha... **** Alaska camtu... bukan censored occay, aku lupa tu depan dia apa.. baked ka ape tah.... hahahahah... Nway, ni not bad la especially kalau sape enjoy vanilla ice cream, mesti suka.. sbb dia ada rasa cam vanilla eskrim pastu ada marshmallow ngan chunky white choc... Yum2...



Berdasarkan gambar ni bleh ka aku pi audition Jalan-Jalan Cari Makan?? Wakakakak... Tapi ngeri ok nanti kalau tukar jadi besar Kak Maria... Pengsan lak suamiku... huhuhuhu....

So, that was my last free ice cream scoop... Opsss luper... Magic Brownie takdak la Ejah.... so aku makan yang tak magic jer... hahahaha... Sebelum balik tu kitaorang sempat la bergambar ngan pakcik yang duk bagi list flavour masa beratur tu... kenang-kenangannn.... OK ler tuhh!! akakakaka...


Ben & Jerry's Sedap SEkali!!


Daaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

8 comments:

i_sofia said...

aku rasa sesuatuh sgt gambar ko makan aiskerim yang first tu.. wakakaakakaakka...

kish said...

sesi mengamik gambo dgn pakcik2 tidak dilupakan walo dimana saja berada. ;)

ejah said...

hahaha..makcik i likeee!!! star sgt jln2 cari makan eskrem kan..mrasaaa nnt balik mesia beli eskrem ben n jerrys dgn rege RM32 satuh! wakakakakakaka :P

kish said...

http://www.babyblues.com/index.php...baca yg 28hb 4 punye...chunky monkey

sitisabri said...

waaa.. kenapa tak beratur 144 kali? besnye free~~~

-jonet

zodiac of scorpion said...

siot tak ajak aku.... meleleh air ketiak aku lihat... SEDAPNYAAAAA SIOTTT

L-e-E-n said...

aton : pandai kan aku wat muka berseleraaaaaaaa... wakakakakak

kishkun : pandai2.. di mana jua gambar ngan host jagan dilupakan.. hahahahah... amboi3, rajin nooo carik katun chunky munkei... hikhikhik

ejah : ahahahaha... balik mesia mungkin aku berpikir 20 30 kali kan nak makan BnJ.... akkakak... makan siap2 je la kat sini.. wkakakaakka

juned : hahahah.. ko letak nama ko takut aku tak cam macam kat frenster ka?? akakakaka.. nak beratur sampai 144 kali tu hanya possible dengan kehadiran EJAH.. wakkaakakakak...

muzz : Hahahah.. aku ada ajak azza join.. dia tak sms ko ka... tp dia tak leh join pun ada klas...

INDAH NADIALENNY MOHD ISMAIL said...

hello leen...dimanakah Ben N Jerry tuh???nak pegi jugak!! isk..isk..bawak indah pegi, pliss?? *doggy eyes*