Sunday, 27 June 2010

Surprise! Surprise!!

Walaupun sekarang sudah pukul 1.34 pagi, tapi hati ini sangat mahu mencoret detik kenangan manis sempena sambutan hari jadi saya yang ke-2x pada petang tadi (masih 2- di depan :P). Sebenarnya bukan majlis besar-besaran pun (tak perlu pun), hanya bersama keluarga kecil saya dan teman-teman rapat. Cuma menjadi memori indah sebab ianya sebuah kejutan yang saya tak sangka dari si suami. Kisahnya bermula dari hari Jumaat lagi...

Hari Jumaat lepas, saya demam + sakit nak muntah dsbnya. Tengahari tu si Mas B hantar la sms ajak join gugurl's day kat autocity juru pada hari ahad sempena belated sambutan birthday MasB ler. Saya ok jer la sebab siap ada driver dah offer nak tolong pick up.

Tiba-tiba hari sabtu Mikael demam on and off. Bawak ke klinik, malam tu ingatkan esok dia dah ok (sebab demam-demam manja jer).. rupanya tak kebah lagi.. Memandangkan badannya masih panas, saya pun telefon Mas B tuk kansel join birthday celebration dia (siap pesan nak sket birthday cake dia.. gagaa). Maka, satu pagi tu memang saya lepak rumah dengan suami dan Mikael la. Tengahari sambil-sambil layan melodi dan tidokan Mikael, saya minta suami belikan makan tengahari di kedai favorite, Pak Omar. Nak makan sambal ikan keli.

Tak lama lepas suami dah keluar, tiba-tiba sampai la sebuah kereta waja JJN parking tepi pokok serai rumah saya. Saya ni punya la 'cantik' pakai baju yang OMG sambil tengah bagi makan Mikael lak tu.. :P.. Keluar la tiga dara pingitan ni bagi salam gaya baru lepas parti pastu tiba-tiba teringat nak melawat orang sakit (Mikael). Siap bawakan makanan skali.. Saya yang 'lurus' ni ingatkan derang habis hooray2 n tapau utk saya sebab saya pesan nak kek tadi... Kagum gak la sebab tapau tu lauk pauk plus ada cucur seplastik besar.. Rasa macam stok tengok World Cup. Saya pun telefon la suami cakap takyah la belikan makanan sebab Mas B, Amy n Raf dah bawakan nasik ngan lauk, banyak ni.. saya minta dia belikan air je la utk 5 org.. Dalam hati saya waktu tu berkata, 'baiknyer la mek-mek ni.. sambut besday kejap je pastu datang tengok Mikael demam, siap tapaukan utk aku'.. Kena promote kat mak aku suh wat menantu.. kannnn...

Kemudian, suami pun balik... stok air pun sampai.. Saya pun sibuk la carik gelas, jug semua.. Tengah sibuk bagi sentuhan terakhir sebelum nak start makan ramai-ramai tengok suami takde kat dining, ingatkan dah masuk bilik (malu kot ramai gugurl)... tiba-tiba suami muncul di sebalik langsir sambil memegang kek yang berapi-api dah, dan nyanyi happy birthday... Punya la tergejut, memang takleh register dalam otak la.. siap saya tengok dulu tulisan atas kek tu betul ker kek birthday saya (mana tau kot MasB punya).. Tapi, memang kek birthday saya! Rasa sangat terharu, tergezut, terkasima dan sewaktu dengannya.. Tiba-tiba, disebabkan sangat terharu, saya pun mengalirkan air mata (sket je..).. Hahahaha.. Bestnyer! Seronokkksss! Lepas dah tiup lilin, kami pun menjamu selera dengan menu Nasi Ketam Juru yang terhebat.. Gagaga.. I likeeeeeeeeeee....



Tiupan terkasima...


Aksi lawan pedang mama & Mikael.. MasB jadi referee, ayah jadi penonton yang nak ke tandas..


Bunga kek tu mama punya ok, Mikael ambik lilin je.. hohoho


Inilah teman-teman tersayang yang boleh bukak co, 'The Surprise Planner'


Hahahaha.. Mikael muka cam nak gaduh je ngan Auntie B n Auntie Raf

Tidak ketinggalan, ahli ke-3, Cik Amy yang cuba mengambil hati Mikael.. akakak





Manja mama ayah yang demam pok pok ni...


Begitulah kisah sambutan hari jadi saya yang tak seberapa hari ini... Sangat bermakna bagi saya, (mungkin orang lain merasakan biasa saja) sebab sepanjang saya mengenali suami (masih mengenali) saya rasa jiwanya jiwa lelaki melayu.. kurang romantis. Sebab dah bertahun-tahun, bila nak sampai besday saya mesti tanya siap-siap 'tahun ni nak hadiah apa?'.. Hari tu pun dah tanya, tu yang saya lagi tak expect ada surprise pulak.. Tapi kali ni saya salah.. ada naluri romantisnya cuma mungkin dulu tak terkeluar.. Siap tadi nak carikan bunga, tapi kedai bunga dah tutup.. takperla, boleh simpan tuk annivesary plak.. Huahuahuahua....

Terima kasih sayang kerana membuatkan hati ini semakin sayang sayang sayang...!! I Love U

Kepada 'The Surprise Planner', tahun depan bukak co k... Aku sponsor tudung tuk gi surprisekan orang.. muah2 :P


7 comments:

Lils said...

happy birthday Leen!! semoga dimurahkan rezeki. Lawa la smiley face yang atas kepala Leen tu.

besar dah Mikael; takut tengok muka Mikael yang macam nak gaduh tu, nampak sangat brutal. hehe.

NuRuL AiNA said...

happy birthday leen :) mikael, acik aina terkesima kejap tgk muka brutal mikael... bagus bagus blh jadi bodyguard mama

niSamiR said...

alalalala leen......happy burstdayyy..best2 befday surpriseee....things happened unexpectedly kan..how nice..:D.

L-e-E-n said...

lily : Tenkiu lily! tp besday tu in advance.. agagaga :P..
Bila nak balik for good ni?

Aina : Aakakaka.. kannn.. aku pun tegejut, garang kkkkk anak aku... :P

nisa : kahkahkah... terima kasihhh.. tu la, feeling tersurprise tu best.. huahuhahua

Nana said...

leen,
hepi bday.menten cute sokmo k. Tetiba tengok muka b n raf rindu lak ngn skol bahan.haha. Sungguh terharu bday ko leen, siap nk nanges tu mesti terkejut mcm nk mati kan.hihi

hepi 29, raikan lah b4 3series dtg :p

nieyza said...

lalin...happy birthday..wahh kiranya kita yg lahir bulan 6 ni disambut oleh suprise sang suami terchenta...hahaha..terharukan lalin...lap lap lap u 100x..hahaha...pasni mikael leh tambah adik...hahaha..hope ko bahagia sokmo bersama mus & mikael & junior2 yg akan menyusul..AMINNNN

L-e-E-n said...

mard : Hahaha.. amboiii.. tak smapai la tahap tergejut mcm nak mati.. ngerrii tuu.. hahaha.. tu arr, thn depan dah 30.. gilaaa. tak percayaaa... weihh jom minum cocoa collagen.. aku mmg minum.. terbaik la so far utk baget yg ciput2 tp nak feel2 cun.. ahahah

Lalinnnnnn : yezzaaaa sepraisss for june babies.. (baby kerrr??) Hahaha... klu ko ada mesti ko dah kutuk aku ape ka blur sgt kan.. haha.. tenkiu for the wish lalin.. ko lap lap 100x najwa dapat adik lak ka?? Hahahhaha