Thursday, 13 August 2009

Debaran menghitung hari

Hari ni saya dah masuk 38w1d pregnant. Tahniah pada diri sendiri okeh.. akakakak... Alhamdulillah baby n mommy so far sihat walaupun agak takut ngan H1N1 situation skng nih, sampaikan pesan pada suami hari2 jangan lupa pakai hand sanitizer sebelum balik rumah. Konsep kebersihan amalan kita katanya...

Barang-barang baby rasanya semua dah almost ready except thermometer yang nak gi beli malam nih. Breast pump pun baru je sampai dengan seprais baju singa dan rakan-rakan... akakaka.. Roarrrring lion anak aku nanti... Choo chweettt... hahahahah.. Baju yang bertulis 'Mommy loves me' membuatkan suami bertanya naper takde daddy? Terus kuar ayat drama " ayah umpama lilin membakar diri utk org lain".. Bukan guru je bleh jadi lilin zaman skng okehh.. gagagaga...

Mesti baby lain takut, anakku ada singa.. kakakakakakaka


Terima kasih cik Ejah yang nun jauh di sana sebab sudi menolong mengepos breast pump dan early gift iniewww... Pasti saya akan pump it louder dengan penuh gaya untuk stok susu yang kalau lebih bleh wat teh tarik *pitam*... akakakaka... Opppsss, baby saya pun nak enterframe cakap tenkiu...


Awwww.. pandai baby amin ngn auntie jejah.. hokhokhok.... *giler baby tiba2 brunette*

Untuk kesekian kalinya jugork, akhirnya saya berjaya menyiapkan sepasang booties untuk anakanda terchenta.. Dekat sebulan baru siapppp... Walaupun booties ini tak perfect tapi sebagai amatur ia memberikan satu kepuasan kepada saya untuk melihat baby memakai kasut buatan mamanya nanti.

Aaaa.. nampak besar sebelah sebab angle camera okehh.. cer cer cer..

Kepada semua kawan-kawan, sanak saudara dan para pembaca, saya nak mintak ampun dan maaf sekiranya ada salah dan silap selama berblog dan bergurau senda ni.. Doakan semoga saya selamat menjadi ibu kepada bayi yang sempurna dan sihatttttt!!! Apdet gambor baby bleh tgk kat FB suami la kan.. FB saya mungkin akan berhibernasi buat seketika..

Selamat menyambut Ramadhan buat semua.. Jangan noty2 ponteng puasa ok!

Tataaaaaaaaaaaa uolssss. MUAHSSSS!!





11 comments:

Kehelan said...

Leen... jaga diri dan kesihatan yek! suh encik suami pakai mask jugak bila keluar dr rumah... bila balik umah, suh dia mandi dulu baru pegang ko...

adik aku pun menunggu hari2 gak ni... bimbang!

Leen, selamat berpuasa!
selamat bersalin... aku doakan kedua2nya selamat!

*Ojah* said...

semoga slamat sumernyer senahh.. nnt mesti hubby lagi sayangggg ehehehe

kish said...

elly suka booties tu....ya a au senah semoga selamat semuanya.

Nana said...

Leen...gud luck ye!kalau aku time ni dah start nervous jugak. tapi aku mmg 40weeks biase baru nak bersalin...heheheh

ejah said...

sen..
hospital tpt ko beranak nnt tadek wireless ker? agak2 kita leh YM time ko bz nak bersalinnnnn... bolehhhhhhhhhhh?? hahahahaha

apa2 pun.. slamat bersalin dgn selamat sen..pas nih kene panggil bu-jeton bagaii..hahahah :P

L-e-E-n said...

K : Huehuehue.. TQ.. Ko pun selamat berpuasa naaaa..

Ojah : hokhokhok.. aku masih ingat kata-kata ko.. Kena YAKIN BOLEH konsepnyer... hahahahaha

Elly : Suker kan booties tu. Nanti bleh wat lelongan kat talk show u, mana tau dapat kutipan 5 juta pound sterling.. *mode diva*.. hokhokhok

Nana ker : tula aku debar jugak.. malam2 nak tido risau terjaga nak beranak.. hahahahah

Ejah : sennnnnn.. star kan konsep ko.. wireless dlm wad bersalin.. camtu baik aku beranak kat starbucks.. leh minum ice blended.. hokhokhok. Doakan aku selamat semuanya.. Nanti auntie jejah bleh mai makan sup tulang *kata mikael*.. akakakak

nieyza said...

lalinnn..selamat pulang ke seremban..akhirnya dapat kulihat booties ko buat tuh..jgn lupa pakaikan baju pumpkin patch itewww...insyaAllah semua selamat..take care..muahssssssssss

L-e-E-n said...

Lalin : hokhokhok.. insya Allah doa2kan aku selamat.. tgh takooottttt nihhhh!!! akakakaka.. mlm2 tido dengan penuh debaran... akakakaka

Shazliza said...

ala kleen....nk satu booties tuh..
nk booking awal..

Maszatul Akmar M said...

hi leen!!!!

comeyynye gambar pregnant =p....bile due??
anyway, just nk wish you good luck....dh beranak nnti letak gambar baby byk2 kat blog ni tau!

dyana "his other half" said...

leen, sungguh comel baju rimau anakmu ituh...