Tuesday, 11 March 2008

I'm travelling sooonnn... yabedabeduuuu

Aku ada announcement to make... AKU DAH TAKDE KELAS!! Phhheeeeewwwwiiittt... Last Friday was my final presentation and i did quite well actually :P... Hehehehe... I can't believe i'm halfway through my Master's already.. tinggal projek jerrrr!! Tak sabarnyer nak naik MAS balikkkk... wakakakaka... Nanti balik ada agenda lain plak.. Hohohoho... I likeeeeee!!

Sooooo.... bila orang takde kelas, maka ada la aktivity2 sampingan seperti PROGRAM JALAN-JALAN. akaakakakakak... jangan mare :P. Aku nak menghabiskan duit rakyat nih... ingat KJ je ke leh wat... hohohoh.. Tadi gatal2 me'map'kan my visited cities and unexpectedly rupanya i went to more than 31 cities in 8 countries worldwide dah.. hohoho... ni nak tambah lagiiiii :D heeeeeeeee... Dulu aku angan2 every year pegi 1 country, nanti dah tua dah ala2 jelajah dunia dah... star sangatsss.. wakakakaka.....





Next week my sayang nak datang.. HOHOHORRAAYY!! Rendu.. renduu... kalau heater aku rosak pun takpe time tu... wakakakakakakka... seusatuh sangatsss!!! Nanti leh jugets jugetss macam niiieeeee.... emmmm yum2



This is our first backpacking experience and memang we did a very detailed research la nak carik best value for our money.. I can say that the total i will spend for this upcoming travel is much cheaper compared to my travel in Aussie last year. Tapi tatau la kalau tetiba kena spend more money plak along the way kan... Hahahaha..

Anyway, these are some of the places where we'll be leaving our footprints in memories.... insya Allah


Manchester theater of dreams

City of Bath


Stonehenge


City of London

London will be our longest stay sebenarnya. We'll try to cover as much attractions as possible ngan London pass kamiiiiii.... :D Heeeeee... There are so much to see and experience.. Pastu i want to enjoy London city di waktu malam, bulan mengambangggg... hohohoho...

And our last city nanti will be.....

Jeng....



Jeng....




Jengggggg...........




PARISSSS!!
Hahahaha... Best kan kan kan.... Dating2 kat Eiffle... wakakakka :P... nak karaoke pun boleh kat sini.. Hohohoho...

We'll be leaving London early morning by eurotrain heading to Paris.. Kitaorang spend 2 days kat sini to explore the city habis2an... Hohohoho.... Kalau sempat i want to see Monalisa baybehhhh!!!

Lepas dah enjoy2 abiskan duit... balik la Manchester... gagagagaga... nanti i will update bout the trip occay.. i'll make sure penuh ngan muka aku dan suami terchentaa... :P

Anyway, this will not be the end of my exploration journey.. there are so much amazing places in my list so far.. waiting for the right time to go... Hehehehe...

Till then, cheers!!







8 comments:

ejah said...

ewahewahewah...srunuksss nampak..nih baru pre-travel..post-travel..eden tatau nak cakap cemano eh :P wakakakakaka..

gud2..setelah berhempas pulas tido tanpa heater (perlu ker?) i mean berchatting di laptop (maseh perlu?) err maksud aku..belajar bersungguh2 dlm kelas..hahaha..it's a good treat for urself to go travel..especially dgn heater cap intel kan? wakakakakakaka...slamat jalan2 senah..hati2 di jalanraya..jatuh bgn sendiri tau..slamat mencari kebab as well :P hahaha..

i_sofia said...

aah.. sesuatuh la sangat... heater cap intel ejah?? bila intel buat nih??? tuk jeton sorang yer.. ??

nasihat aku.. berhati2 yer walaupun bukan kat jalanraya (ulpp).. :) :)

ojah said...

i likeeee la 2 ekor tikus yg jogets-jogets tu..

aku pon nak ucapkan berhati2 bkn sajer dijalan raya malah ditempat lain jugekkk heheheheheheh *ader maksud tersirat =p*..

enjoy ur holiday yer beb =)

ojah said...

eh nak luahkan perasaan leh x? geram betul ngan geng2 **n* yang buat huru hara kat komtar td. lepas nie xyahla buat election lagi, suruh jer pangkah satu parti. biler rakyat nak perubahan sajer jer buat hal.. marahhh nie..

thx leen hehehe

L-e-E-n said...

Hahahaha... yer2 aku akan berhati2 di manat jua... klu accident dapat baby... wakakakakaka.... intel inside sgtsss... :P..

ojah : hahahah.. MARAH NOOOO!!!.. akakaka.. aa tu ler aku tak paham.. skng bila dah kena guling, nak kena hapus NEP time tu la nak bela nasib melayu... selama ni yg makan duit haram org melayu dia tak kira... dah terantuk baru nak tergadah (ye ke?) hahahaha... itu lerrr UMNO BARU... UMNO wat demonstrasi cepat je dapat permit kan.. ke takyah permit???? wakakakakakak

zodiac of scorpion said...

jangan lupa bawak balik tiang eifel tower buat kenangan. Boleh jual kat kedai besi di sungai besi..... hahahahaha

L-e-E-n said...

muzz: besi railway ko takmo pesan kaaaaaa????

wenn said...

weh senah...akhirnye berjaya juge aku igt passwd google account aku..muehehe...mesti travel x hengat dunia ni..kengkwn yg lain2..hola!!!..btw leen..kalo hang ttbo ter'produce Intel inside..aku rasa nih la the 1st intel product made in UK :)..bukan made in Kulim or Penang..muehehe