Tuesday, 29 January 2008

AJL 2008 - ITU KAMU by Estranged

Best kan Itu Kamu....??? Hahahahah... saper tak suke nasib la...:P Semalam aku ponteng kelas.. Giler ape lepas exam wat klas.. Not in the mood and I need to refill my energy, besides aku wajib qada' tido... Never say no to your pilllooowwww.... Gagagagaga :P...

Anyway, ari tu i watched Anugerah Juara Lagu (AJL) live kat tenet.. most of us did rite??... skrin kecik sial... ampes tul... dia kata 'klik tuk skrin lebih besar'... bukan skrin tv tu yg besar, background skrin tu yg besar... haiyooooo... sesuatuh sangat tv3 ni... tp takpe la... janji nonton kan... Sambil nonton2 tu takkan nonton kosong kan.... mestila ada some refreshment.... kakakakakak....

Slices of mandarin cheese cake with kiwi..

and

a nescafe with a tea :P

Well, my main update was actually just to express my excitement when 'Itu Kamu' was announced as the winner.. Aku memang suuuuuukkkkeeeerrrrr lagu ni... Since the first time i listened to it. The melody and lyrics was awesome.. it's beautiful, a very beautiful song for a woman. There's a simplicity and freshness as a whole in creating this momentous song.. Plus masa final tu, music arrangement die best... Estranged, you guys really made the night la.... i was really blown away by their performance! I'm enjoying every second of it... Kalau korang perasan everytime show derang cuba tgk drummer die... memang aksi gigih siot ketuk drum.. hahahah... I'M LOVING IT!! Just i think Rich still kena work on his vocal... he's green with great talents, so there' always a room for improvement. Nevertheless it was overall a great performance and a biiiiggggg CONGRATULATIONS!! to Estranged. :D


Oooo.. selain Estranged, persembahan lain yang aku suka is Nora ( power tu sore)... weihh saper dak KMK/USM?? Lirik Fetri wat tuh... hahahah... lirik makin mahal pasnihhh!! Mawi aku rasa comel la persembahan tu sbb ada budak2 kecik... hahahahah.. cute je joget2... :$. Dato' Siti opening gempak tu bawak bendera cam Warlords nak gi perang tu... hahahahah... tapi baju berkonsepkan Robin Hoood.. MOTIFF???.... Ejah kata dia mau tiru.... wakakakakakak....:P. Jac n Lah is my favourite oso.. Best2.. a mesmerizing performance. Ari tu ingatkan Faizal Tahir leh nyanyi, tp gi wat aksi lak last minit.. ampess je... Somehow i think Fiq and Bob did not bring out the song the way it should be.. I suker Mahakarya Chenta itewww... tatau la padan muka sapa *sigh*.. huhuhuhu...

Hehehehhe.. anyway, AJL this year yang aku paling enjoy kot aku rasa... ke sebab aku baru tengok, so aku rasa enjoy sebab aku dah lupa camne keenjoyan tahun-tahun lepas... konpius kan??? Hahahahaha..

Oklah, tata kawan-kawan......... Heeeeeeeeeeeeee


4 comments:

ejah said...

aaaaa..AJL yg paling aku sukeeee skalllliii ialah mase Spider menang utk lagu Relaku Pujuk..show dia besh ada lilin..rumantiks gitew..hehehe..aku amat2 giranggg skali bile derang menang..hahaha..utk estranged nih..i suke jugee tp taleh lwn masa abg tam menang..huhu..

sesuatuh sgt nak tiru dressing mak iti kan? hahahaha..die tanak calonkan lagu Ku Mahu kah..i like that song..buleh juget2..hahahaha :P

L-e-E-n said...

elelellelle... aku tau, sebab ko sampai nangis2 kan tgk tam nyanyi... Jiwannggg sioootttss!! kakakakaakka....

Suker kan lagu tema spa Q ko tuh.. nanti mak iti joget2 dengan berkonsepkan baju ujan lak... ko leh jadi bekap dancer.. Baju ujan kaler kuning dah ada kan???? kakakakak :P

zodiac of scorpion said...

sungguh sedap buah kiwi yang masam gilak tuuu

L-e-E-n said...

hahahaha... sebab tu aku makan ngan kek.. mau kasi belen masam2 manissssss.... cececewaaahhh!! kakakaka